Wensen

​Wanneer een kind ziek is, moet elk gezinslid zich op zijn eigen manier extra inspannen. En dan is er de feitelijke zorg van zal mijn kind, broertje of zusje weer beter worden? Leuke momenten zijn in deze omstandigheden extra belangrijk en kunnen weer energie geven.

Het is goed  om iedereen in het gezin te vragen wat ze nog met elkaar zou willen doen. Soms zijn die wensen heel klein en realiseerbaar. Nog een keer samen pizza bakken, samen op de foto, een verjaardagsfeestje thuis. Door aan ieders wens aandacht te geven ontstaan leuke momenten en maak je dierbare herinneringen met elkaar.

In Nederland zijn verschillende stichtingen die een wens van een ziek kind willen laten uitkomen. Belangrijk om te weten is dat stichtingen hun eigen regels hebben. Regels qua leeftijd, ziekte, welke wensen zij wel of niet kunnen laten uitkomen. Een aantal wensstichtingen noemen wij hier graag.

U kunt u kind zelf aanmelden bij deze stichtingen:


Stichting Make a Wish Nederland
www.makeawish.nl
Stichting Make a Wish Nederland probeert de liefste wens van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar te vervullen

Stichting Wensenrijders
www.wensenrijders.nl
Voor kinderen met een wens in alle leeftijden die ernstig ziek zijn en alleen liggend vervoerd kunnen worden in een ambulance

Stichting Hoogvliegers
www.stichtinghoogvliegers.nl
Voor kinderen die een keer zouden willen vliegen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar

Stichting Kunstwens
www.kunstwens.nl
Stichting Kunstwens biedt ernstig zieke kinderen een individuele kunstwens aan. Er zijn vele kunstuitingen mogelijk. Bij elke wens wordt een passende kunstenaar gezocht.

Stichting Make a memory
www.makeamemory.nl
Stichting Make a Memory maakt foto’s voor familie van ernstig zieke of overleden kinderen. In de leeftijd van 24 weken zwangerschap en tot en met  kinderen van 16 jaar.